Dash2Pro and Megasquirt CAN

Greg Amy
Posts: 35
Joined: Sun Dec 11, 2005 2:59 pm

Dash2Pro and Megasquirt CAN

Postby Greg Amy » Sat Jan 16, 2021 10:42 pm

DASH2Pro, 4.0.57.RMG w. CAN option
Megasquirt 2 PnP, x3.4.4

Followed instructions: http://www.race-technology.com/wiki/ind ... NInterface
Although the screens are slightly different now (see attached).

Can(1) wires connected directly to ECU, CANH to CANH and CANL to CANL

No bueno, Dash is not seeing any data. No RPM. I put the TPS, coolant, and Battery voltage on the first LCD, all showing zero with no changes.

Thoughts?
Attachments
2021-01-16 170924.jpg
2021-01-16 170924.jpg (79.33 KiB) Viewed 1437 times
2021-01-16 173610.jpg
2021-01-16 173610.jpg (176.54 KiB) Viewed 1437 times
2021-01-16 173728.jpg
2021-01-16 173728.jpg (116.88 KiB) Viewed 1438 times
Greg Amy
FastTech Limited, http://www.fasttechlimited.com/
Data Acquisition, Driver Consultation

Greg Amy
Posts: 35
Joined: Sun Dec 11, 2005 2:59 pm

Re: Dash2Pro and Megasquirt CAN

Postby Greg Amy » Sat Jan 16, 2021 10:47 pm

DASH2Pro config
Attachments
2021-01-16 174646.jpg
2021-01-16 174646.jpg (154.78 KiB) Viewed 1435 times
Greg Amy
FastTech Limited, http://www.fasttechlimited.com/
Data Acquisition, Driver Consultation

Support
Posts: 383
Joined: Mon Nov 21, 2005 4:09 pm

Re: Dash2Pro and Megasquirt CAN

Postby Support » Mon Jan 18, 2021 4:26 pm

Hello - Looks like a possible configuration issue, could you please send your DASH2 PRO configuration file to me on the following address and I'll take a look: daniel AT race - technology dot com

Thanks
______________________________
Posted by Race Technology Support

Greg Amy
Posts: 35
Joined: Sun Dec 11, 2005 2:59 pm

Re: Dash2Pro and Megasquirt CAN

Postby Greg Amy » Tue Jan 19, 2021 2:45 am

Thank you, Daniel. That was emailed to you tonight.

As noted in the email I simply started with a new default dash config file and added the ECU from the drop-down. However, I did have a conflict selecting the cooolant temp from the options list, as it complained that Analog 1 was already in use. Despite using the default config file, it did indeed have analog 1-4 configured to be used already, so I de-selected each of those.

Thinking I may have overriden the default config somehow, I deleted the CMG file from my hard drive, verified I could not select it, then did a "repair" on the v10 software install. The resultant CMG was the same.

I look forward to your analysis.

Greg
Greg Amy
FastTech Limited, http://www.fasttechlimited.com/
Data Acquisition, Driver Consultation

Greg Amy
Posts: 35
Joined: Sun Dec 11, 2005 2:59 pm

Re: Dash2Pro and Megasquirt CAN

Postby Greg Amy » Wed Jan 20, 2021 7:12 pm

Resolved, and it was my error. In checking my wiring for a third time, I finally recognized that I had swapped within my Deutsch connector off the DASH the white CAN1H wire and the white Analog input 3 wire. Swapped them, used the CMG that Dan provided via email (which I think is better than the default ECU config) and all works fine now. "CAN" showing on the screen and I'm getting (at least) coolant, TPS, and RPM.

Thanks!
Greg Amy
FastTech Limited, http://www.fasttechlimited.com/
Data Acquisition, Driver Consultation


Return to “Installation problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests